06.10 / Filmscreening: Electric Fairy & Imagining October - Derek Jarman

06.10 / Filmscreening: Electric Fairy & Imagining October - Derek Jarman

De korte films van de Britse filmmaker en kunstenaar Derek Jarman tonen zijn vermogen om krachtige emoties en ideeën te verbeelden.

Date and time

Sunday, October 6 · 3 - 4:30pm CEST

Location

Woning Van Wassenhove

Brakelstraat 50 9830 Sint-Martens-Latem Belgium

Refund Policy

Refunds up to 7 days before event
Eventbrite's fee is nonrefundable.

About this event

  • Event lasts 1 hour 30 minutes

De Britse filmmaker en kunstenaar Derek Jarman staat bekend om zijn experimentele stijl en provocatieve thema's. Zijn korte films, die tijdens dit weekend doorlopend worden vertoond, illustreren zijn vermogen om krachtige emoties en ideeën te verbeelden in een korte tijdsspanne, gecombineerd met een esthetische schoonheid en diepgaande sociale commentaren.

"Electric Fairy" (1971) is de debuutfilm van Derek Jarman, een experimenteel werk van 6 minuten, gefilmd op 16mm. Deze vroege film laat Jarmans opkomende avant-gardestijl zien, waarin spontane actie wordt gecombineerd met zorgvuldig gecomponeerde beelden. Dit zeldzaam juweel in Jarmans filmografie biedt een inkijkje in de thema's en esthetiek die later zijn roemrijke carrière zouden typeren.

"Imagining October" (1984) is een krachtige korte film, gemaakt op het hoogtepunt van de Koude Oorlog. In deze 26 minuten durende film verkent Jarman politieke en artistieke thema's, geïnspireerd door de Russische avant-garde en de internationale spanning van die tijd. Met zijn kenmerkende visuele stijl en symboliek biedt "Imagining October" een scherpe reflectie op de strijd tussen ideologieën en de rol van kunst in politieke strijd.

Deze filmscreening gaat door in Woning Van Wassenhove. Er worden maximaal 20 personen toegelaten om een intieme kijkervaring te garanderen. Met een ticket krijg je ook toegang tot de Wunderkammer.

Organized by

MDD werd in 1967 opgericht door het echtpaar Jules en Irma Dhondt-Dhaenens, dat hun collectie schonk aan de eigen opgerichte stichting met de opdracht om de kunstcollectie toegankelijk te maken voor het publiek en vernieuwende culturele manifestaties en tentoonstellingen te organiseren.

MDD geeft een toekomstgerichte invulling aan de visie van de stichters en verbindt kunst van de 20e en 21e eeuw in spraakmakende tentoonstellingen. Het museum wil een ontmoetingsplaats voor kunstenaars en bezoekers zijn waar experiment, participatie, creativiteit en ontspanning samenkomen.

€0 – €20