28.09 / Filmscreening: Vivian’s Garden

28.09 / Filmscreening: Vivian’s Garden

Deze film biedt een intieme en dromerige kijk op het artistieke, emotionele en economische leven van Vivian Suter.

Date and time

Saturday, September 28 · 10am - 5pm CEST

Location

Woning Van Wassenhove

Brakelstraat 50 9830 Sint-Martens-Latem Belgium

Refund Policy

Refunds up to 7 days before event
Eventbrite's fee is nonrefundable.

About this event

  • Event lasts 7 hours

Vivian Suter en haar moeder Elisabeth Wild zijn twee Zwitsers/Oostenrijkse emigré kunstenaars die in Panajachel, Guatemala wonen. Daar hebben ze een matriarchale gemeenschap gecreëerd in een omgeving die zowel een toevluchtsoord als beangstigend kan zijn. Elisabeth is in de negentig en Vivian in de zestig, en ze zijn zo close als zusters; hun relatie verschuift voortdurend, waarbij ze elk soms de rol van moeder en dochter voor elkaar aannemen.

Deze film biedt een intieme en dromerige kijk op hun artistieke, emotionele en economische levens. Hun uitgebreide huishouden bestaat uit de lokale dorpsbewoners die als bewakers en huishoudelijke hulp dienen, en enkele honden. De film biedt een tedere blik op de complexe dynamiek van het postkoloniale leven.

— Geregisseerd door Rosalind Nashashibi
— Release 2017
— 29m
— Engels— Origineel formaat: 16mm film

Deze filmscreening gaat door in Woning Van Wassenhove. Per tijdsslot worden max. 15 personen toegelaten.

Organized by

MDD werd in 1967 opgericht door het echtpaar Jules en Irma Dhondt-Dhaenens, dat hun collectie schonk aan de eigen opgerichte stichting met de opdracht om de kunstcollectie toegankelijk te maken voor het publiek en vernieuwende culturele manifestaties en tentoonstellingen te organiseren.

MDD geeft een toekomstgerichte invulling aan de visie van de stichters en verbindt kunst van de 20e en 21e eeuw in spraakmakende tentoonstellingen. Het museum wil een ontmoetingsplaats voor kunstenaars en bezoekers zijn waar experiment, participatie, creativiteit en ontspanning samenkomen.

€0 – €20